Kattenvoer vergelijkenAls kattenliefhebber wil je natuurlijk het allerbeste voor je harige vriend. Niet alleen door het geven van veel warmte en liefde maar ook het beestje voorzien van goed en lekker voedsel. Je wilt niet zomaar iets voorzetten en kattenvoer vergelijken is aan te raden.

Veel keus kattenvoer

Bij het vergelijken van kattenvoer kom je er al snel achter dat er een enorme variĆ«teit aan kattenvoer is. Naast de al jarenlang bekende, goedkopere merken als Kitekat, Whiskas en Felix hebben ook de duurdere A-merken als Hill’s en Royal Canin hun naam inmiddels weten te vestigen.

Kwaliteit kattenvoer

Bij het vergelijken en vooral ook testen van de diverse soorten en smaken kattenvoer zul je merken dat er kwaliteits- en smaakverschillen zijn. De goedkopere merken te koop bij supermarkten zullen minder variatie kennen dan het assortiment van een dierenspeciaalzaak. De consument is steeds kritischer geworden, ook bij het vergelijken van kattenvoer. De laatste jaren is bijvoorbeeld de vraag naar kattenvoer zonder smaak- en kleurstoffen en biologisch dierenvoedsel enorm toegenomen.

Gezondheid maakt vergelijken nodig

De gezondheid van je kat is enorm belangrijk. Het juiste voedsel speelt hierbij een grote rol. Gespecialiseerde merken als Purina en Royal Canin verkopen bijvoorbeeld voer dat past bij een dieet in verband met nierproblemen of een verlaagde weerstand. Maar ook andere merken hebben hierop ingespeeld door onder andere het zoutgehalte in het voer te verlagen. Let bij het vergelijken dus ook zeker op de gezondheidsaspecten en het medisch verleden van je kat!

Prijzen vergelijken

Tenslotte speelt prijs natuurlijk ook een rol in het bepalen welk merk kattenvoer wordt gekozen. Laat je bij het vergelijken van prijzen echter niet verleiden tot de gedachte dat goedkoop kattenvoer per definitie ook minder goed voedsel is. Ook voor de kleinere portemonnee zijn er genoeg kwalitatief prima alternatieven.

Het vergelijken van de vele merken kattenvoer en het bepalen welke aspecten het belangrijkste zijn is misschien lastig, maar is ook gewoon een kwestie van uitproberen, je goed laten adviseren en ook zeker het oordeel meenemen van de grootste criticus hierbij; uw eigen kat!